sábado, 23 de octubre de 2010

El documental

Fa una setmana TVE ens va brindar un documental, part del programa Documentos TV, dedicat al Futbol Femení i on es veia una cara poc agradable d'aquest esport.
Van ensenyar moltes penúries i problemes tant esportius com humans i totes les traves i frens  de la RFEF i demés mandataris. 
Està clar que a Espanya existeix un gran i greu problema davant de l'esport femení en general i del futbol en particular, a Espanya no existeix la Futbolista Professional i això vol dir que no hi ha cap dona que treballi i visquí del futbol  i, per tant, cotitzi a S.S. com a futbolista. El més indignant és l'actitud de la Federació espanyola treien pilotes fora,  veure com el màxim responsable del futbol femení no és capaç de respondre a qüestions tan banals com pot ser un perquè no s'aprova o quins son els problemes de tirar-ho endavant. 
La veritat és que moltes jugadores de Superlliga no pretenen fer-se riques amb el futbol, però si veure a final de mes una retribució pel seu esforç, temps i ganes en aquest esport.
El que també passa que molts clubs no estan encertats en el tracte al femení i moltes noies tampoc posen molt de la seva part. La Federació amb continus canvis de sistema de competició, de lligues i grups no afavoreix a una competitivitat continuada i real, s'intenten evitar golejades de 15-0 però la realitat és la mateixa de sempre, equips molt forts i equips molt fluixos i ni unes ni altres disfruten.
El gran problema del futbol femení aquí i a Espanya és la poca implicació per part de jugadores, equips i federacions. Tots deixen fer, tots critiquen però cap mou un dit.
Queixar-se és gratis i posar-hi remei no, per tant, seguirem queixant-nos tots i totes i tots i totes acabarem descontents.


Si voleu veure el documental.


No hay comentarios: