martes, 28 de junio de 2011

WWC 2011 - MUNDIAL FEMENÍ d'ALEMANYA

El diumenge 26 de Juny va començar a Berlin el Mundial de Futbol Femení d’Alemanya. 
16 països lluitaran durant 3 setmanes per ser les millors del món.
A continuació us presento una per una les 16 seleccions que conformen el quadre del torneig dividit en 4 grups.

Grup A
Alemanya: amfitriona i actual campiona després de derrotar a Brasil a la final del 2007. Combinació de veterania (la davantera PRINZ) i joves talents com l'albano-kosovar nacionalitzada alamana BAJRAMAJ.
França: conta amb 10 jugadores del Olympique de Lyon, actual campió de la Champions Femenina, bon bloc i  joc d'equip. Han fet una classificació brillant pel Mundial on només han cedit un empat en tota la fase.
Canada: Arriben en un gran moment, campiones de la CONCACAF Femenina, el seu punt fort és l'atac on destaca la golejadora SINCLAIR.
Nigèria: La millor selecció femenina africana de sempre es presenta com una incògnita sempre que surt del seu continent, per moltes jugadores és la ultima oportunitat de demostrar el que valen i la pressió no sempre és bona aliada.

Grup B
Japó: El futbol femení asiàtic està pujant de manera notable, Japó es presenta a aquest Mundial amb un equip jove, ràpid i molt tècnic amb el que espera fer un bon paper. SAWA i ANDO posaran amb problemes a més d'un equip.
Anglaterra: A arribat el moment del cop de puny sobre la taula d'Anglaterra, porten anys treballant molt bé el futbol femení i això ha portat una bona generació de futbolistes a Alemanya. La veterana Kelly SMITH comanda l'atac d'aquesta selecció.
Mèxic: Debuten en un Mundial i es presentes sense complexes ni reptes, van derrotar a USA a la fase prèvia i això els hi ha donat molta moral. En aquesta selecció juguen dos jugadores de la Superlliga espanyola, la defensa de l'Espanyol Kenti ROBLES i la davantera de l'Estartit i estrella asteca Maribel Dominguez MARIGOL.
Nova Zelanda: No debuten però no han guanyat cap partit en un Mundial, aquí és on tenen l'assignatura pendent. Les campiones oceàniques conten amb 4 jugadores professionals i això els hi dona un salt qualitatiu important.

Grup C
Estats Units: La gran potencia mundial del futbol femení amb la millor lliga del món i les millors jugadores ... que més es pot demanar? doncs porten 2 Mundials sense arribar ni tan sols a la final i això les te molt molestes. Esperen demostrar el seu potencial amb jugadores de la talla de SOLO, Amy RODRIGUEZ, LLOYD o Alex MORGAN
Colòmbia: Un altre debutant en el Mundial, les bones actuacions que ha protagonitzat aquest grup de jugadores en les categories sub-17 o sub-20 fan que es presenti un bon repte pel la selecció sud-americana. Destacar la portera SEPULVEDA o les joves Natalia GAITAN o Yoreli RINCON.
Suècia: Una altre potència mundial en futbol femení, la professionalitat de la seva lliga fa que les jugadores tinguin un altíssim nivell, actualment estan en ple procés de canvi generacional i això fa que sigui bastant incògnita el seu paper.
Corea del Nord: Molta tradició de futbol femení i molta organització dins l'equip però els Mundials segueixen quedant-li grans a aquesta selecció que no acaba d'explotar mai. La capitana JO Yun Mi és una de les jugadores més destacades al mig camp.

Grup D
Brasil: La 5 vegades millor jugadora del món, MARTA, lidera la millor canariha de tots els temps, el repte del Mundial és el que li falta a aquest país i aquesta jugadora.
Australia: La revelació de l’últim Mundial te un difícil repte i més després de la retirada de grans jugadores. Les joves pugen fort però potser estan verdes per aquesta cita mundialista. L'esquerrana GARRIOCK haurà de portar el pes de l'equip.
Noruega: Les campiones del 1995 es presentan amb un bon bloc i amb moltes ganes, juntament amb Brasil son les favorites d'aquest grup i el més perillós poden ser els creuaments de vuitens amb USA o Suècia ... finals anticipades?
Guinea Equatorial: Una altre debutant en la competició i la gran desconeguda, el futbol rei en aquest país puja de manera important i el femení s'equipara en el que pot.


*Tota aquesta informació és de collita pròpia, lamento si hi ha algun error de jugadora o en qualsevol explicació ja que és des del meu humil punt de vista.

No hay comentarios: